Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не очаква Рено да подобри представянето си

Алонсо не очаква Рено да подобри представянето си

38
0

Фернандо Алонсо изобщо не е изненадан от резултата си в Малайзия и дори счита, че е малко вероятно Рено да подобри представянето си е хода на сезона.
Двукратният световен шампион се класира четвърти в първия кръг в Австралия, но резултатът не се дължеше толкова на качествата на неговия болид, колкото на многото отпаднали по време на състезанието. На Сепанг обаче нещата не се развиха по сходен начин и единствен от представителите на топ отборите надпреварата напусна Фелипе Маса. Затова Алонсо не е изненадан от осмата си позиция в Малайзия.
„Нещата се развиха малко или повече както очаквахме – започна коментара си испанецът. – Знаехме, че финиширането сред първите осем щеше да бъде трудно и ако не беше отпадането на Маса нямаше да постигнем тази позиция. Такава е реалността и това е ситуацията, но тя не бе изненадваща. В нормално състезание, без отпаднали, бяхме девети в квалификацията и осми в надпреварата. Всичко бе както го очаквахме.”
Алонсо сподели още, че за старта в Барселона екипът му подготвя подобрения за колата. Но с оглед на факта, че същото ще сторят и повечето други екипи, той не очаква промяна на ситуация в шампионата. Точно поради този факт Фернандо не очаква Рено да поднесе някаква изненада с бъдещите си резултати.