Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не очаква победи при завръщането си в Рено

Алонсо не очаква победи при завръщането си в Рено

2155
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Индикар
Двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо знае, че ще води трудна битка след завръщането си в тима на Рено през следващия сезон.
Алонсо, който навършва 39 години на 29 юли твърди, че неговият поглед в момента е насочен главно към Индианаполис 500. Испанецът ще кара за екипа на Arrow McLaren SP-Chevrolet (AMSP), а самото състезание е отложено за 23 август заради пандемията от коронавирус.

„Следя състезанията от Формула 1, но гледам напред към Индианаполис. Това е и моето предизвикателство за тази година“, казва Фернандо Алонсо.
„Положението е трудно поради ситуацията с пандемията в САЩ. Изпитваме и трудности с пътуването. Няма полети, имаме нужда от разрешителни. Въпреки това ми звучи добре да стигнем до там и да се състезаваме“, споделя още Фернандо.
„През септември ще започна да гледам към новия сезон във Формула 1. Това се очаква да бъде и моето следващо приключение.“
Алонсо знае много добре, че победи няма да са възможни за постигане през 2021 година.
„Колите през следващата година ще бъдат същите, каквито ги виждаме и сега. Затова смятам, че мястото, на което ще се намира Рено няма да е достатъчно, за да се борим за челните позиции“, каза испанецът.

„Въпреки това работата по подобренията за 2022 г. с такъв силен отбор и приятна атмосфера са вълнуващи.“
„Както и да е, след като смъкна визьора, не ме интересува дали съм десети, седми или четвърти. Винаги ще се чувствам сякаш след завоя ме очаква световната титла!“, сподели вдъхновено шампионът.