Начало Други Фернандо Алонсо ще участва в 500-те мили на Индианаполис

Фернандо Алонсо ще участва в 500-те мили на Индианаполис

984
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Индикар

Фернандо Алонсо ще участва в 500-те мили на Индианаполис през тази година. Испанецът ще кара за екипа на Arrow McLaren SP-Chevrolet (AMSP), подкрепян от Макларън Рейсинг. Така той ще запише трето участие в надпреварата.

Първото бе през 2017 г., което завърши с повреда в двигателя Хонда в болида на Андрети Аутоспорт. През миналата година той отново направи опит, но с кола, подготвена от Макларън Рейсинг, не успя изобщо да премине квалификациите.

През тази година Алонсо отново ще опита да покори Инди 500 и да заслужи Тройната корона – победи в Гран при на Монако във Формула 1, в 24-те часа на Льо Ман и в 500-те мили на Индианаполис. Съотборници на Фернандо в AMSP ще бъдат Патрисио Оуард и Оливър Аскю.

„Аз съм състезател и Инди 500 е най-великото състезание в света, каза Алонсо. – Обичам невероятните фенове, които го правят толкова специално за всички пилоти. Те ни карат да искаме да се върнем отново там. Уважавам максимално това състезание и всеки, който участва в него.

Беше важно да видя какви са всичките ми възможности за това състезание. Но тимът на Arrow McLaren SP-Chevrolet винаги е бил сред най-сериозните кандидати. Имам специална връзка с Макларън. Уверен съм, че можем да бъдем конкурентоспособни.“