Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не отписва никого от битката за титлата

Алонсо не отписва никого от битката за титлата

27
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е готов за дълга битка в световния шампионат на Формула 1 тази година. Звездата на Ферари е пръв в генералното класиране със 179 точки след третото си място в Гран при на Италия, а до края на сезона остават 7 кръга.

Представянето на отделните екипи пък все още не е достатъчно равномерно, за да се правят изводи и съответно испанецът не изключва никого от сметките. Люис Хамилтън обаче вече е втори в подреждането и Алонсо сподели, че не е изненадан от приближаването на съперника си от Макларън.

– Да видим какво ще стане в следващите няколко старта и как екипите ще развият колите си – остана предпазлив Фернандо и след финала на Монца. – Макларън спечелиха последните три надпревари и са в топформа. Според мен бяха първи и в зимните тестове след Херес. Тогава ме попитаха кой от пилотите уважавам най-много и казах Люис. 11-12 надпревари след началото сме първи и втори в първенството. Но ще е много трудно до самия финал.

Испанецът повтаря почти всеки състезателен уикенд, че автомобилът на Ферари F2012 не е най-бързият на грида, но на Монца бе фаворит за спечелване на полпозишъна. Повреда в колата му попречи, а самият той заяви, че първата позиция щяла да е най-лесната за годината. 31-годишният състезател се надява на толкова добро представяне (но без механичните грижи) в Сингапур след седмица.

– Вярно е, че трябва да подобрим автомобила си и представянето му, но през изминалия уикенд нашата кола бе най-бърза заедно с тези на Макларън. Бяхме наистина щастливи, че можехме да се борим за топпозиции и в тренировките, и в квалификацията, и в състезанието. Дано продължим така, тъй като Монца има уникални характеристики. Затова целта ни е в следващите стартове да вървим отново на същото ниво – допълни Алонсо.