Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не съм разговарял с други отбори

Алонсо: Не съм разговарял с други отбори

36
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не е разговарял с други отбори, заяви самият той днес на пистата Хокенхайм.

През последните седмици отново се появиха слухове за това, че двукратният световен шампион може да смени тима. Името му пак бе свързано с връщане в Макларън.

Всяка година ми задавате този въпрос през юли, може би още откакто започнах през 2003 г. – засмя се испанецът по време на брифинга си. – Не съм разговарял с други отбори, това не ми е приоритет. Трябва да спечелим точки този уикенд, както и добри резултати през останалата част от годината.

Според Алонсо времето може да решаващ фактор в Гран при на Германия.

Реалистично погледнато, това ще е още един труден уикенд, ще е горещо. Тук ще разполагаме с гуми софт и суперсофт, което автоматично означава, че справянето с тях ще е особено важно при тези температури. В предишни надпревари не бяхме толкова конкурентоспособни, когато бе толкова горещо. Имаме някои нови части и се надявам те да подобрят представянето ни. Целта ни е да победим някои от преките си съперници – между втора и пета позиция в конструкторския шампионат, където битката е много сериозна и ще остана такава до финала на сезона. Трябва да намалим разликата спрямо Ред Бул и да я увеличим, ако можем, спрямо Уилямс и Макларън, които стават наистина силни. Смятам, че ще е интересно. Печелил съм три пъти на Хокенхайм, два пъти на Нюрбургринг. Изглежда всеки път в Германия се получава добър уикенд – допълни Алонсо.