Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не счита участието си в Китай за сигурно

Алонсо не счита участието си в Китай за сигурно

43
0

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо не счита участието си в Гран при на Китай в края на тази седмица за сигурно. Испанецът получи забрана от лекарите да кара в предишния кръг в Бахрейн, след като претърпя тежка катастрофа в първия кръг в Австралия, в резултат на която получи по-сериозни контузии от очакваното – фрактура на няколко ребра и пневмоторакс на белия дроб.

Сега предстои в четвъртък преди началото на състезателния уикенд в Китай Алонсо да премине нови медицински изследвания, за да бъде решено окончателно дали ще получи право да кара. Самият той се подготвя активно физически за надпреварата, но е наясно, че участието му не е 100% сигурно. Затова за подсигуряване неговият заместник в Бахрейн Щофел Вандоорн отново ще бъде в готовност да кара, ако Фернандо не получи разрешение от докторите.

Неговият съотборник в Макларън Дженсън Бътън ще кара с нов двигател с вътрешно горене в Шанхай след механичните проблеми със задвижващата система в Китай, които доведоха до ранното му отпадане. „В Бахрейн видяхме определено стъпка напред по отношение на скоростта и се надявам тази тенденция да продължи в Шанхай, заяви Дженсън. – Но трябва да работим по надеждността. Имаме подобрение и в тази посока, но не е достатъчно. Надявам се да имаме добро състезание в Китай и най-вече да видим карирания флаг.”