Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо недоволен от лошия си късмет

Алонсо недоволен от лошия си късмет

37
0

Фернандо Алонсо бе особено недоволен от лошия си късмет по време на Гран при на Германия на пистата Хокенхайм.

Пилотът на Рено стартира от пета позиция, но постепенно започна да бъде изпреварван от своите конкуренти, тъй като просто не можеше да поддържа тяхното темпо. Колата за сигурност също не помогна на испанеца, като в края на краищата той трябваше да се задоволи с 11-тата позиция.

За сметка на това неговият съотборник Нелсън Пикет младши успя да се възползва от колата за сигурност и дори се качи на подиума.

„Не, нямахме проблеми” – каза Алонсо пред испанска телевизия. „Това е типичният случай, когато има или няма късмет. Хора като моят съотборник, които са имали същите проблеми по време на уикенда, които не са успявали да поддържат нужното темпо, изведнъж се радват на кола за сигурност, която им помага да се качат на подиума. Това беше в общи линии.”

„Имаше моменти, които бяха решителни. Аз се опитах веднъж да изпреваря Ярно Трули, но той не ми даде място и загубих две места.”

За лошия резултат на Алонсо допринесе и късно завъртане, за което обаче самият той призна, че не му е пукало особено.

„Просто се опитвах да поддържам темпото на Фетел” – каза испанецът. „Но няма особено значение дали съм на 10-та или 11-та позиция или пък ще вляза в бокса, за да помогна за съхраняването на двигателя.”