Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нереалистично е да мислим за подиуми

Алонсо: Нереалистично е да мислим за подиуми

37
0

Нереалистично е екипът на Рено да мисли, че ще е способен да се бори за място на подиума, твърди Фернандо Алонсо. Според испанеца водещи в шампионата през 2008 г. ще бъдат Ферари, Макларън и BMW.
„Рено е много далеч – заяви Алонсо пред испанската преса. – Мисля, че шампионатът ще изглежда както в края на миналата година: двете Ферари-та, двата Макларън-а и двете BMW-та. И ако всичко се развие по този начин, можеш да се бориш едва за седмото място. Да мисля за подиум точно сега би било прекалено оптимистично. Но ще дойде първата Гран при, тогава по време на тренировката започваш да се въодушевяваш, духът ти е приповдигнат и мислиш, че можеш да се качиш на подиума. Но точно в този момент, мислейки трезво, достигането на подиума е мечта.”
Заключенията на Алонсо са на база сегашната форма на екипа му Рено. Същевременно истинските фаворити през сезон ’08 според него ще са Ферари, но испанеца изрично подчерта, че Скудерията не е много по-напред от главните си конкуренти. Освен това Фернандо е изненадан от формата, която демонстрират BMW на тестовете, въпреки проблемите им с F1.08.
„BMW са много бързи с голямо количество гориво – заяви Алонсо. – Понякога поглеждаш времената им и виждаш какво правят в серия от 25 или 30 обиколки. Това означава, че са заредени с 60 или 70 кг гориво. Те ме изненадаха най-много по време на последните два или три теста.”