Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Няма да правим парти за първата ми точка

Алонсо: Няма да правим парти за първата ми точка

46
0

Фернандо Алонсо заяви, че не е щастлив, въпреки че спечели първата си точка за сезона във Великобритания на Силвърстоун. Пилотът на Макларън завърши 10-и, като сложи в точния момент гумите за средно мокра писта – интермедия, което му помогна да се придвижи напред в класирането. Все пак той отбеляза значението на постигнатия резултат.

„Не съм щастлив, не е резултатът, който искаме. Но се надявам това да е първата точка от многото, които предстои да взема. Не е време за парти, защото сме вземи само 1 т., но все пак това е добре за морала на тима след няколко тежки месеца.”

Алонсо заяви още, че няма магическо решение, с което проблемите на тима да бъдат решени, но нещата бавно се подобряват. За Унгария той се надява да има още подобрения по колата.

Другият пилот на тима Дженсън Бътън обаче нямаше шанс. Британецът отпадна още в първата обиколка след сблъсък именно с Алонсо. „Имаше инцидент между две коли (тези на Лотус) пред нас в ейпекса на завой №3, обясни Дженсън. – Фернандо се опита да мине в дясно, за да ги избегне. Правейки това, мисля, че изпусна задницата и удари задната ми гума. От удара колата се вдигна, а двигателят угасна. Нямаше какво друго да направя, освен да отпадна.”