Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Никой от идващите стартове не може да ни уплаши

Алонсо: Никой от идващите стартове не може да ни уплаши

41
0
Гран при на Сингапур,подиум

Втора поредна победа спечели Фернандо Алонсо – след домашната за Ферари Гран при на Италия преди две седмици днес той триумфира и по улиците на Сингапур. Испанецът води от старта до финала, но не можа да се откъсне от преследващия го Себастиан Фетел (Ред Бул), което го постави под сериозно напрежение в цялата състезателна дистанция.

– Тази победа е много важна. Искахме да продължим успешната тенденция от Монца на напълно различно трасе и успяхме да го направим след едно крайно трудно и екстремно стресиращо състезание. Но аз харесвам това трасе и то пасва на стила ми на каране. След ранния подарък – великденската изненада, както го наричам – или спечелването на полпозишъна вчера, днес най-важен бе добрият старт. [Себастиан] Фетел тръгна може би малко по-бързо от мен, но при надбягването към първия завой (макар да не е кой знае колко дълго) затворих вратата и задържах лидерството – обясни испанецът. – Вървях чудесно с меките гуми, но след като сложих твърдите Ред Бул изглеждаха по-бързи от нас. Спирането в бокса премина перфектно. През втората част на дистанцията се опитвах да избягвам всякакви рискове, особено покрай изостаналите с обиколка коли.

Само преди две състезания Алонсо бе почти отписан от битката за световната титла този сезон, но се върна в борбата и няма абсолютно никакво намерение да сваля гарда и за секунда:

– Остават ни четири старта и шампионатът все още е безкрайно отворен. Себастиан, Дженсън [Бътън] и аз си тръгнахме с празни ръце от Спа, но на Монца бе ред на [Люис] Хамилтън. Явно всички имаме върхове и спадове, макар че Марк [Уебър] все още има малко предимство. Трябва да останем спокойни и концентрирани върху работата си, да не мислим какво правят останалите. F10 напредна толкова благодарение работата на инженерите ни в Маранело и сега съм щастлив, защото сме конкурентоспособни на всякакъв тип трасе. Не ни смятат за фаворити в идващите състезание, но никое от тях не може да ни уплаши – категоричен бе двукратният световен шампион.