Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нямахме никакъв късмет с Кими и в квалификацията, и в състезанието

Алонсо: Нямахме никакъв късмет с Кими и в квалификацията, и в състезанието

45
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо бе извън себе си, след като отпадна още в началото на първата обиколка на Гран при на Япония.

Двукратният световен шампион докосна Лотус-а на Кими Райконен, спука гума и се завъртя, излитайки в зона за сигурност, където и остана. След това първоначално отказа да говори с журналисти до края на състезанието.

Впоследствие обаче каза няколко думи преди да си тръгне от пистата Сузука далеч преди финала на надпреварата – дори не дочака да поздрави Фелипе Маса за второто му място в 15-тия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г.

Вместо това написа в Туитър акаунта си, че съотборникът му е направил прекрасно каране и е спечелил фантастичен подиум.

Кими докосна леко задната ми гума, тя се спука и нямаше как да продължа. Нямах място вдясно, където мисля, че беше Бътън. Не разбирам защо Кими не намали при положение, че липсваше пространство, а бе едва първият завой – бе коментарът на испанеца. – Срамота е, а и много тъжно, когато не успееш да излезеш дори от първия завой. Но трябва да се съсредоточим и да мислим за другата седмица. Нужно е да работим здраво, да не допускаме грешки. Пукаш гума и отпадаш – няма какво да се направи. Благодарение на постоянството си водим в шампионата. Другите бъркат, ние трябва да се пазим от това. Сега отпаднах аз, следващият път може да е Фетел. Следващите пет състезания ще са като минишампионат и трябва да взимаме по точка повече от съперниците във всяко от тях. Ще се опитаме да го сторим.

Вече извън трасето той пусна и следното в Туитър:

– Нямахме никакъв късмет с Кими вчера в квалификацията и днес в състезанието – жълт флаг и спукана гума! Всичките ни усилия се насочват към Корея! Предстоят 5 страхотни надпревари. Ако врагът мисли да нападне в планината, атакувай го по море, а ако реши да мине по море – атакувай го през планината.