Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не възнамерява да участва на тестовете на Силвърстоун

Алонсо не възнамерява да участва на тестовете на Силвърстоун

29
0
Ферари,Фернандо Алонсо

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо няма намерението да участва на тестовете на Силвърстоун между 17 и 19 юли, каза самият той.

След инцидентите с гумите Пирели по време на Гран при на Великобритания ФИА разреши на изпитанията на пистата Силвърстоун, които бяха предвидени за млади пилоти, да участват и титулярните състезатели. Те ще могат единствено да тестват гумите, за да се събере необходимата информация за тях. Състезателите няма да имат право да изпитват нови елементи по автомобилите, като това ще е работа на младите пилоти. Наблюдатели на ФИА ще следят за спазването на правилата.

Фернандо Алонсо заяви по време на брифинга на Ферари преди Гран при на Германия, че няма намерение да взима участие в изпитанията освен ако от отбора не го задължат:

Нямам намерение да отида. Не е особено безопасно да се състезаваш на същата писта със същите гуми. Нямам чувството, че искам да отида. Но ако отборът поиска…

Спортният директорът на Пирели, Пол Хембри каза, че не разбира изказването на испанеца, тъй като гумите, с които състезателите караха във Великобритания, няма да същите като тези, които ще изпробват на предстоящия тест на Силвърстоун.

Направихме промяна. Не разбирам коментара – каза Хембри.