Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нямам притеснения за гумите

Алонсо: Нямам притеснения за гумите

65
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че няма притеснения относно използването на гумите в утрешното състезание за Гран при на Китай и целта за него ще е позиция на подиума.

Испанецът, който завърши трети в днешната квалификация, след като бе най-бърз в последната свободна тренировка, бе откровен, че съперниците му са имали по-добра скорост в битката за разпределение местата на грида.

Да, наистина софт правят повече грейнинг, но няма от какво да се оплакваме. Всъщност нямаме големи проблеми с гумите и ще се опитаме да стигнем до подиума утре – каза испанецът веднага след финала на квалификацията.

Той обясни още, че подобрената скорост на Ферари в една обиколка наистина се дължи на част от новите компоненти в колата за този уикенд. Но имало и нови неща, които не са проработили добре в петък и тимът трябва да ги реконструира. Те били махнати от болида след първите тренировки.

Интересно е, че още в петък след пробите той бе категоричен, че едва ли Фелипе Маса отново ще е по-бърз от него, като днес испанецът наистина изпревари своя съотборник.

Според отлично информирани източници проблемът на Алонсо в последните няколко състезания на 2012 г. и началото на новия сезон спрямо представянето на Маса е произлизал от известно прекомерно втвърдяване на предното окачване, което сега отново е променено и са намерени настройки удобни и за него.