Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква подобрено представяне на Ферари F10

Алонсо очаква подобрено представяне на Ферари F10

45
0

Фернандо Алонсо вече беше на пистата в Шанхай, провеждайки разговори с инженерите си във Ферари преди уикенда за Гран при на Китай. Двукратният световен шампион отбеляза още с пристигането си разликата в температурите спрямо предходните стартове.

– Въобще не се разбира, че скоро ще е пролет. Днес нямаше и десет градуса, а късно сутринта започна да вали и не спря. Времето би трябвало да се пооправи за уикенда, но трябва да сме готови за всичко. Ако се случи нещо, то няма да е за първи път китайската Гран при да се провежда при променливи условия – каза испанецът.

Той отново анализира данните за състезанието си в Малайзия заедно с екипа си, като прегледа и програмата за развитие на F10.

– Имаме някои нови аеродинамични части, които би трябвало да подобрят представянето ни – продължи Алонсо. – Очаквам обаче и основните ни съперници да са напреднали. Но съм уверен в нашата работа. Показахме, че можем да сме конкурентоспособни на всякакви трасета.

Ферари трябва да приключат първата част на сезона преди да се върнат в Европа за стартовете на Стария континент по възможно най-добрия начин, категоричен бе още испанецът.

– След Шанхай ще има по-дълга почивка, за да могат пилотите и отборите да презаредят батериите си. Всички със сигурност ще имаме полза от това!