Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Очаквах повече от уикенда тук, но бързо ми стана ясно, че...

Алонсо: Очаквах повече от уикенда тук, но бързо ми стана ясно, че трябва да ограничим щетите

53
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши едва на пето място в днешната квалификация, но въпреки това резултатът бе отчетен от шефовете на Ферари като добра стартова позиция за утрешното състезание. Испанецът изглежда не е бил доволен от новото задно крило изпробвано през вчерашния ден и днес се върна към старото, използвано от Фелипе Маса.

“Беше ясно, че победата в квалификацията днес не е по силите ни”, коментира Алонсо. “Трябва да сме доволни от петото място, но то не означава, че утре няма да искаме да се придвижим и по-напред. Целта ни е място на подиума.

Постигнатото в квалификацията показва точно това, което си мислехме вчера. Не сме в най-добрата си форма тук в Сингапур. Единствената изненада бе Малдонадо. За мен е доста неочаквано, че ще стартира от първа редица.

Разликите в представянето на гумите тук е най-голяма от всички състезания до момента. Има почти две секунди разлика в темпото с тях. Това утре може да се окаже решаващ фактор. Меките гуми държат повече, но заради сериозната разлика в темпото вероятно ще са по-малко използвани. Очаквам много спирания в бокса утре.

Честно казано още преди отпътуването за Сингапур очаквах повече от уикенда тук, но бързо ми стана ясно, че ще трябва да ограничаваме щетите. Състезанието ще е много, много напрегнато и дълго за нас. Но трябва да останем концентрирани, защото място за грешки няма. Най-малката такава и колата може да удари мантинелите. Надеждността на колите ще е много важна. Нашата цел е да завършим на възможно най-добрата позиция.”