Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Oчаквам изненади в Монако

Алонсо: Oчаквам изненади в Монако

38
0

Фернандо Алонсо гледа да не се самозалъгва преди Гран при на Монако, въпреки че не изключва и изненадващи резултати.

Испанецът спечели в княжеството две години подред с Макларън и Рено, но този сезон определено пристига с доста по-слаба кола.

Въпреки подобрената форма на Рено спрямо Гран при на Испания и факта, че в Монако традиционно не си личат толкова разликите между автомобилите, Алонсо не вярва, че ще успее да отговори на темпото на Макларън, които за него са фаворити за титлата.

„Не мисля, че в момента можем, защото с оглед на настоящото ни състояние просто не сме в състоянието да се борим за победи.”

„Не трябва да бъдем прекалени оптимисти. А и съдейки по представянето на Макларън миналата година, мисля, че те са категорични фаворити.”

„Но както казах, могат да се случат много неща.Монако е напълно различно състезание и печелиш само ако завършиш. Затова и дори и утре да изоставаме или другите да доминират, ако те не успеят да завършат състезанието, то за нас ще е достатъчно да завършим.”

Двукратният световен шампион признава, че Монако е добро място за различни изненади, като не изключва напълно и възможността да се бори за предните позиции. Алонсо дори допълва, че в тима им известна увереност по отношение на факта, че пистата е подходяща за тяхната кола. Той припомня за 2004 година, когато Ферари доминираха, но в Монако Трули с Рено спечели, докато Алонсо катастрофира в тунела, докато се движеше втори.

Испанецът допълва, че е малко вероятно тимът му да възприеме по-агресивна стратегия. По-скоро ще заложат на стандартна стратегия с едно спиране в бокса.