Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо обмислял оттегляне от F1 през миналия сезон

Алонсо обмислял оттегляне от F1 през миналия сезон

63
0

Фернандо Алонсо призна, че е обмислял оттегляне от Формула 1 през миналия сезон. Испанецът спечели титлата на 2 пъти през 2005 и 2006 г., но през последните 3 години с Макларън не постигна нищо най-вече заради лошите качества на задвижващата система на Хонда.

В крайна сметка Алонсо е решил, че няма да се отказва от участие в Гран при, като за това допринесе и преминаването към моторите на Рено от страна на Макларън. Освен това той не е искал да се оттегли с такива лоши резултати и чувства.

„Да, наистина мислех да сменя сериите и да спра с F1, заяви Фернандо. – След Индианаполис 500 имахме състезания в Австрия и Силвърстоун, когато тази идея започна да се върти в главата ми. След това обаче реших, че все още не е време да се оттеглям. Не и след последните резултати, не и с такива чувства.

Знаех, че  щях да съжалявам до края на живота ми за постъпката. Все още искам да печеля и смятам, че имам недовършена работа с Макларън. Мисля, че тази година е време всичко да се промени и съм сигурен в това, което казвам.“

Алонсо заяви още, че преди началото на този сезон колата на Макларън е с близо 4 секунди на обиколка спрямо миналата година по това време. Голяма част от това обаче се дължи на по-меките гуми на Пирели и преасфалтираната писта Каталуня, която дава по-добро сцепление.

Екипът от Уокинг имаше и много технически проблеми и бе загубено доста време за тестове. Според Алонсо обаче в екипа няма защо да бъдат песимисти, като целта на тима остава непроменена – да бъде колкото може по-близо до тимовете в топ 3.

За това какви бяха проблемите на Хонда през миналия сезон четете в специален материал в брой 212 на списание ClubS1.