Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо обвини Рено, Фисикела изненадан

Алонсо обвини Рено, Фисикела изненадан

35
0

Фернандо Алонсо се оплака, че тимът му го е изоставил в някои от състезанията през настоящия сезон, в това число и решителната Гран при на Китай.
###
Фернандо Алонсо заяви, че тимът му го е изоставил в някои от състезанията през настоящия сезон, в това число и решителната Гран при на Китай. Въпреки това испанецът отрече отношенията между него и отбора да са се влошили след последния старт.
„Това не е проблем конкретно с никого. В Китай почувствах, че може би имам проблем с колата, който беше особен и бе за девет или десет обиколки. Но тогава определено се почувствах сам”, коментира световният шампион.
Другото нещо, от което Алонсо се оплака, е че по време на състезанието е трябвало да се бори за позицията си със съотборника си Фисикела. Според него това е било изключително рисковано като се има предвид, че до края на сезона остават две състезания.
Фисикела пък заяви, че е изненадан от обвиненията към него и към тима на Рено, отправени от Алонсо след Гран при на Китай.
„Много съм изненадан от всичко това. Не знам защо изобщо го е казал. Съвсем очевидно аз карам за себе си, а не за Фернандо. Ако има възможност да му помогна – добре, но не мога да спра болида си на трасето, за да му дам шанс да мине. За мен в този случай проблем въобще не съществува. Ще говоря с него за това. Ако е доволен – добре, ако не е, тогава нищо не мога да направя. Важно е да се поддържаме до края на сезона”, обясни Джанкарло.
Като допълнение италианецът обясни, че изобщо не е имало риск и маневрите му не са били опасни, когато е задминавал съотборника си в Китай.