Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо определи Хамилтън като най-опасния си съперник

Алонсо определи Хамилтън като най-опасния си съперник

110
0
Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо
снимка Мирко Щанге

Фернандо Алонсо определи Люис Хамилтън като най-голямата заплаха за себе си в битката за световната титла във Формула 1 през 2012 г. Испанецът е начело в генералното класиране, въпреки че в последния старт отпадна още в първия завой, пометен в мелето, предизвикано от Ромейн Грожан (Лотус).

Катастрофата сложи край и на поредицата от финали в точките на Алонсо. Двукратният световен шампион имаше 23, а рекордът е от 24 и принадлежи на Михаел Шумахер.

Съжалявам, че изтървах възможността, но в крайна сметка Михаел е пилотът с рекордите. Търпение – ще опитаме в следващите 24 старта – заяви Алонсо пред Гадзета дело Спорт. – В последните състезания пък видяхме, че Макларън са силни. Хамилтън вероятно е най-опасният ми опонент от всички и при това положение изоставането му с 47 точки е добра новина за мен.

Състезателят на Макларън е пети в подреждането, докато Фетел е втори, на 24 пункта от Алонсо. Въпреки това испанецът заяви, че немският пилот на Ред Бул „не е проблем“.

Формата на Макларън от последните надпревари бе отбелязана и от техническият шеф на Ферари Пат Фрай. Стартовете в Унгария и Белгия бяха спечелени съответно от Хамилтън и Дженсън Бътън и подобрението в скоростта на МР4-27 бе обстойно коментирано.

– Изходът от тези състезания показва, че Макларън са много силни на различни трасета като Будапеща и Спа. Ето защо имаме много работа, докато ги стигнем. Ред Бул също са конкурентоспособни, но мисля, че Фернандо щеше да се справи с тях, ако бе карал – заяви Фрай.