Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо оставал в Рено

Алонсо оставал в Рено

34
0

Фернандо Алонсо реши да не приема опциите на BMW или Хонда за 2009 година, пишат в испанския вестник „АС”.

Спортният ежедневник твърди, че 27-годишният испанец вярва, че настоящият му тим, Рено, вероятно ще успее да настигне и изпревари BMW покрай смяната на правилата следващия сезон.

„Диарио АС” също така твърди, че Алонсо не е бил склонен да се обвързва с BMW, тъй като е ставало дума за няколкогодишен договор. Същевременно двукратният световен шампион се надява да има опции пред себе си в края на 2009 година. От вестника казват, че BMW са финализирали офертата си към Алонсо в началото на тази седмица.

Испанецът е отхвърлил предложението и на Хонда, тъй като е сметнал, че отборът няма да бъде достатъчно бърз през идната година.

„Разбира се, че трябва разгледам възможностите за следващата година, които са извън Рено” – каза Алонсо в интервю за немския „Шпорт Билд”. „Моят приоритет е Рено, но само ако направим голяма крачка напред с колата за 2009 година.”

Той е потвърдил, че пред него има „три или четири” възможности за 2009 година, както и че „не е тайна”, че е водил разговори с шефа на Хонда, Рос Браун.