Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Отношенията ми с Ферари бяха перфектни, сега са перфектни и ще...

Алонсо: Отношенията ми с Ферари бяха перфектни, сега са перфектни и ще бъдат перфектни

30
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че отношенията с отбора му Ферари са перфектни – в минало, сегашно и бъдеще време.

Двукратният световен шампион каза в Абу Даби, че всеки състезателен уикенд го питат едно и също нещо относно връзките му с отбора. На поредния въпрос как тези отношения са се развили през настоящата година, той отговори:

Всичко е фантастично, а аз всеки уикенд повтарям едно и също. Предполагам, че в Остин в четвъртък първият въпрос ще е как са отношенията ми с отбора… Бяха перфектни, сега са перфектни и ще бъдат перфектни.

Въпросът как се разбира Алонсо с тима си е сред постоянно обсъжданите теми от лятото насам. Основните причини са критиките на пилота след Гран при на Унгария и последвалите действия от президента на Скудерията Лука ди Монтедземоло, както и радиокомуникацията по време на квалификацията за домашния старт на Монца. В Италия Фернандо обвини медиите, че се опитват да създават напрежение между него и отбора. Атмосферата във Ферари обаче остана на дневен ред, както и бъдещето на самия пилот (специален материал за което може да намерите в последния брой на списание ClubS1).

На пистата Яс Марина пък испанецът допълни, че Ферари все още има набелязани цели за изпълнение, макар титлите за 2013 г. да са вече спечелени.

Смятам, че трябва да сме реалисти – тази година нямахме шанс да се борим за титлата. В началото на сезона бяхме малко по-близо, но след това скоростта ни не бе достатъчна. Сега се борим за постигането на други цели в конструкторския шампионат и второ място при пилотите. Приоритетите ни на старта бяха различни, но въпреки това тези цели са сериозни. Според мен трябва да сме съсредоточени в оставащите надпревари, да се опитаме да дадем всичко от себе си, като същевременно вече мислим за 2014 г., защото всички ние във Ферари искаме да печелим. Това не бе възможно тази година, но през следващата започваме от нулата – заяви Алонсо.