Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отписа шампионата и изрази недоволството си от Макларън

Алонсо отписа шампионата и изрази недоволството си от Макларън

99
0

Фернандо Алонсо заяви, че вече не мисли за тазгодишния шампионат, защото титлата е била решена извън пистата. Двукратният световен шампион изостава от съотборника си в Макларън Люис Хамилтън с 12 точки два старта преди края на сезона, а се класира четвърти на стартовата решетка за утрешната Гран при на Китай.
В разговор с испански репортери след квалификацията Алонсо каза още, че не е доволен от отношението към него в Макларън:
Пристигнах в отбора с две титли; подобрих автомобила толкова, колкото можах. Миналата година те (Макларън – б.р.) се бореха да стигнат последната част на квалификацията, този сезон ще спечелят титлата, а истината е, че отношението не беше много добро.
Освен това Фернандо заяви, че някои от скандалите, в които отборът е бил въвлечен, са били предизвикани от изявления на Рон Денис.
Всеки човек си има философия, той също. Но съм говорил много с [Дейвид] Култард, [Хуан Пабло] Монтоя, с Кими [Райконен] – те всички са си тръгнали от този отбор и са намерили щастието. Трябва да има причина – заключи испанецът.
Той изрази и мнението си, че от пилотския брифинг в Шанхай не е имало особена полза.
Там (на брифинга – б.р.) отиваме, за да чуем какво имат да кажат Чарли Уайтинг (директор състезания на ФИА – б.р.) и останалите официални лица. 21 пилоти имат едно мнение, но когато Чарли мисли другояче, е все едно да говориш на стената. По-добре да не си губим времето, а да се забавляваме, карайки колите си – заяви Алонсо.