Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Перфектен старт на сезона

Алонсо: Перфектен старт на сезона

61
0

По възможно най-добрия начин започна защитата на световната си титла Фернандо Алонсо. Пилотът на Рено спечели тежката битка с Михаел Шумахер в днешната Гран при на Бахрейн и се поздрави с първи триумф за 2006 г. Според него и екипа му три са били основните моменти, довели до успеха. Първият от тях е разминаването на сантиметри със завъртялото се Ферари на Фелипе Маса в 8-ата обиколка. Другите два са свързани с второто спиране на испанеца в бокса: печеленето на преднина преди самия пит и борбата гума до гума с Михаел при излизането. След като преодоля Шумахер, Фернандо контролира спокойно темпото на състезанието до самия финал.

Това бе добра победа, извоювана с борба и искам да я посветя на механиците и тима. При инцидента в началото Маса за малко да ме завърти. След това обаче мисля, че нещата потръгнаха плавно. Бях наясно, че ключовият момент ще е около второто ми спиране в бокса – сподели Алонсо след финала.

Испанецът допълни също така, че е внимавал много как използва гумите си в началото на всяка част от надпреварата.

Накрая колата вървеше прекрасно и само се съсредоточих върху това да не допусна грешка. Съперниците ни са по-близо отпреди, но това бе перфектен старт на сезона – каза още Фернандо.

Междувременно съотборникът му Джанкарло Фисикела съвсем нямаше толкова късмет. От вчера италианецът имаше проблем с необяснима загуба на мощност, който продължи да го тормози и в състезанието.

Все пак можех да се боря с някои от колите на трасето. После обаче получих хидравлична повреда, заради която отпаднах – обясни Фисикела.