Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: По-назад сме спрямо там, където искахме да бъдем

Алонсо: По-назад сме спрямо там, където искахме да бъдем

37
0

Фернандо Алонсо призна, че тимът му Макларън е малко по-назад спрямо там, където е искал да бъде след края на предсезонните тестове във Формула 1 на пистата Каталуня. Като цяло екипът от Уокинг се представи доста по-добре в изпитанията спрямо миналия сезон, но напредъкът изглежда недостатъчен тимът се придвижи към челните позиции в колоната.

Другият пилот на екипа Дженсън Бътън потвърди, че последната спецификация на двигателя на Хонда е най-голямата стъпка напред, откакто японската компания се върна в спорта и започна да доставя задвижващи системи за Макларън в края на 2014 г.

Според Алонсо като цяло обаче има още какво да се подобрява и очакванията на тима за тестовете са били малко по-големи. „Имаме още да наваксваме по отношение на мощността, заяви испанецът пред „Ас”. – Надявам се, че ще отключим потенциала ни по време на шампионата. Подобрихме са в някои аспекти, но най-голям напредък отбелязахме по отношение на надеждността.”

На въпрос къде според него се намира тимът на Макларън в подреждането, Алонсо отговори: Когато отидем в Австралия и излезем на трасето с едни и същи гуми и количество гориво, тогава ще видим дали сме 17-и, 11-и или 5-и.”