Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо почти пропълзя под болид на Макларън, за да го разгледа (видео)

Алонсо почти пропълзя под болид на Макларън, за да го разгледа (видео)

3690
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо почти пропълзя под болид на Макларън след финала на Гран при на Нидерландия, за да разгледа колата. Любопитната ситуация бе заснета от онборд камера и след като бе публикувана широко в социалните мрежи, накрая се озова и в официалните акаунти на Формула 1. Фенове разсъждаваха какво ли си мисли Алонсо, докато разглежда автомобила на тима, за който преди време караше. Сред реакциите в коментарите имаше: „Къде са скрили проклетата ракета?“ и „Защо не направихте такава кола, докато карах за вас?“. Мнозина посочиха, че Алонсо е „наследил“ ролята на „инспектор“ от Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион редовно проявяваше любопитство към автомобилите на съперници.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

В самата надпревара на пистата Зандвоорт Алонсо спечели последната точка, класирайки се десети. Съотборникът му в Астън Мартин Ланс Строл остана 13-ти.

„Знаехме, че първите четири отбора ще заемат позициите в топ 8, така че нашата битка бе за девето-десето място“, отбеляза Алонсо.

„Нямахме обаче необходимото темпо и Пиер [Гасли] свърши по-добра работа от нас, така че трябваше да се задоволим с десета позиция и една точка. Състезанието бе трудно и трябва да намерим какво да подобрим по колата. Ще прегледаме данните преди следващата надпревара в Италия“, допълни Алонсо.

Строл каза, че също не е бил изненадан от невъзможността си да се бори с Люис Хамилтън и Карлос Сайнц.

„След като те ни изпревариха се съсредоточихме върху това да задържим позицията си, тъй като реално нямахме скорост да се борим за повече. Ще направим разбор и след това ще се съсредоточим върху Монца“, каза канадският пилот на Астън Мартин.