Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Подиумът е постижим; задните гуми на Маса прегрявали

Алонсо: Подиумът е постижим; задните гуми на Маса прегрявали

76
0
Фернандо Алонсо

Трета редица на грида за Гран при на Сингапур ще заемат състезателите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса утре. Шефът на Скудерията Стефано Доменикали призна, че квалификацията днес по улиците на града е показала за пореден път колко недостижими са Ред Бул, но смята, че битката за второто място ще се води между неговите пилоти и тези на Макларън.

Малко сме разочаровани, тъй като Фернандо бе много близо до това да е на първа редица, но трябва да приемем реалността, без да се наказваме заради резултата. Фелипе също се справи на ниво, извличайки максимума от няколко щекотливи момента. Мястото му на грида е очаквано. Сега трябва да се концентрираме върху надпреварата, която ще е дълга и тежка както за пилотите, така и за колите – допълни италианецът.

Алонсо заяви, че е доволен от представянето си, определяйки обиколката си в Q3 като може би най-добрата за целия сезон до момента.

Дадох 120% от себе си, поех риск в някои от завоите, но това бе единственият начин да се надявам на място някъде в челото – обясни испанецът. – Щях да съм на същото място, ако бях направил напълно нормален тур, но на половин секунда от Макларън-ите, а не на десета. Да, всичко щеше да е различно, ако бях пред [Люис] Хамилтън и Дженсън [Бътън], но няма смисъл да се вайкам. Убеден съм, че подиумът е постижим. Ще се опитам да наваксам няколко места на старта, но тук няма кой знае колко дълго разстояние в спринта към първия завой – каза още двукратният световен шампион.

Ферари са в по-добра форма в Сингапур, отколкото на Монца, твърди пък Фелипе Маса. Той отново обясни разликата между поведението на гумите софт и суперсофт и това, че износването е значително и при двата типа, което ще изисква съответната адаптация.

Стратегията ще е ключова за изхода от състезанието – смята бразилецът. – Днес не бе лесно да се направи перфектна обиколка, въпреки че автомобилът вървеше значително по-добре в квалификацията в сравнение с последната свободна сесия. Пак имах грижи с нестабилност в задната част, особено заради прегряването на задните гуми във втори и трети сектор – обясни още Маса.