Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Подобренията по двигателя ще се отразят на състезателното ни темпо

Алонсо: Подобренията по двигателя ще се отразят на състезателното ни темпо

41
0

Фернандо Алонсо смята, че подобренията по задвижващата система на Хонда ще имат положително влияние върху състезателното темпо на болида на Макларън. За уикенда в Канада японската компания предостави на пилотите агрегат с подобрената ефективност при акумулирането на енергия от хибридните системи.

За целта бяха използвани 2 от токените за развитие на двигателя. Това би трябвало да донесе по-голяма мощност на мотора в състезателни условия, тъй като ще бъде съхранено по-голямо количество енергия в батериите.

„Имаме ново турбо, което ще ни позволи да извлечем повече енергия от задвижващата система. Това винаги е нещо добро, коментира испанецът. – Не е задължително с това моторът да е по-мощен, но в състезателна ситуация може да помогне малко по отношение на батериите и по-продължителното добавяне на енергия от хибридните системи на правите.

В квалификациите няма да има голяма разлика. Всичко върви в правилната посока и това определено е стъпка напред за нас. Имаме обаче още да извървим дълъг път по отношение на мощността. Там сме най-много ограничени.“

Като цяло Алонсо отбеляза страхотният прогрес, който тимът му е направил за последните 12 месеца, като сега ситуацията е много по-положителна. Макларън е в състояние да се бори с много от съперниците и да печели редовно точки, което преди година е било немислимо заради множеството технически проблеми.