Начало Други Алонсо похвали колата на Тойота за Льо Ман

Алонсо похвали колата на Тойота за Льо Ман

80
0

Фернандо Алонсо похвали колата на Тойота, с която испанецът ще участва в Световния шампионат за издръжливост този сезон (WEC). Сред състезанията е и прочутото 24-те часа на Льо Ман.

Испанецът паралелно с това ще кара и цял сезон за Макларън в F1. Алонсо обаче не е притеснен от натоварената си програма за годината, като заяви, че за него е сбъдната мечта да кара толкова специална кола, като Тойота.

Фернандо направи първи тестове с колата TS050 Hybrid от висшия клас LMP1 на пистата Арагон в Испания и остана очарован от видяното.

“Колата е просто страхотна. Тази машина е нещо много специално, коментира Фернандо. – Мисля, че задвижването на 4-те колела заедно с добавянето на енергия от хибридната система прави ускорението да се усеща като на ракета.

Излизаш от завоите и усещаш натиска върху седалката и очите ти са широко отворени. Всеки пилот трябва да усети това поне веднъж в кариерата си. Да се състезавам на най-добрите писти в света, като Льо Ман с някои от най-добрите отбори, като Тойота, е привилегия за мен.“