Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо посвети победата на Мишлен

Алонсо посвети победата на Мишлен

53
0

Алонсо посвети победата си в Монако на починалия по-рано през уикенда шеф на Мишлен – Едуард Мишлен. Той благодари специално на френския производител на гуми за партньорството и помощта.
###
Фернандо Алонсо посвети победата си в Монако на починалия по-рано през уикенда шеф на компанията Мишлен Едуард Мишлен. Световният шампион благодари специално на френския производител на гуми за партньорството и помощта им.
Днешният успех на испанеца бе 12-ти в кариерата му. Благодарение на триумфа си по улиците на Княжеството той води във временното класиране при пилотите за световния шампионат с 21 точки пред Михаел Шумахер.
Монако е специално за всеки пилот, има особено място в историята на Формула 1 въобще. Затова е огромно предизвикателство да направиш тук състезание без грешки. Опитвахме се да постигнем това още от 2003 г. и накрая успяхме. Честно казано, бях доста изненадан от скоростта на Райконен, но бях наясно, че мога да контролирам темпото – обясни Алонсо.
Съотборникът му Джанкарло Фисикела се нареди 9-ти на грида. Той бе наказан вчера за задържане на съперник в квалификацията и отиде на 10-то място, но се придвижи с позиция напред заради санкцията на Михаел Шумахер. В крайна сметка италианецът завърши шести, успявайки да направи няколко доста агресивни и впечатляващи изпреварвания.