Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Повредата ни провали подиум

Алонсо: Повредата ни провали подиум

55
0

Повредата, заради която Фернандо Алонсо (Рено) спря още в първата си бърза обиколка във втората част на квалификацията за Гран при на Сингапур, е провалила възможен подиум за него и отбора, заяви много разочарованият испанец.

Няма никакво съмнение, че тук загубихме най-големия си шанс – категоричен бе той. – Първата позиция бе недостижима, но със сигурност щяхме да сме втори или трети. Състезанието ни е загубено, а чудеса не се случват.

Двукратният световен шампион обясни, че проблемът бил в помпата за гориво. Заради това той внезапно спря в първия си бърз тур и ядът му пролича още щом слезе от колата.
Дори и в толкова тежка ситуация обаче Алонсо прояви чувство за хумор и не пропусна да закачи бившия си съотборник от Макларън Люис Хамилтън. Англичанинът прескочи втория квалификационен сегмент в последния момент, което даде възможност на Фернандо да отбележи, че ако той бе довършил обиколката си, Хамилтън щеше да е 11-и. Освен това обаче испанецът сериозно допълни, че въобще не е бил с малко гориво, както предполагаха наблюдатели след най-доброто му време в последната свободна тренировка за уикенда, което потвърждава доброто темпо на колата и че е имал истински шанс за предно класиране.