Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Позитивен ден за нас

Алонсо: Позитивен ден за нас

68
0
2013,Бахрейн,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши на четвърта позиция днешния ден, но изоставайки само на 0,156 сек зад Кими Райконен. Испанският пилот на Ферари бе възпрепятстван по време на бързата си обиколка, което означаваше, че по силите му бе още по-добро време.

„Днешният ден бе позитивен за нас“, заяви Алонсо. „Ние сме много доволни от поведението на нашата кола. Нямахме сериозни проблеми, а по-важното е, че не сме правили радикални промени по колата, за да я настроим към дългите прави и бавните завои. Тази писта има характеристики, които аз обичам и които определено обещават сериозна битка в състезанието.

За съжаление непрекъснато пременящата се посока и сила на вятъра правят нещата трудни, защото непрекъснато има пясък по трасето. Това пък влияе на износването на гумите. Първите ни впечатления все пак са положителни и мисля, че сме във водещата група. Отборите в тази група са в рамките на 0,2-0,3 сек.

Все още не сме решили, дали ще използваме новите аеро елементи, които използвахме преди обед. Не сме достатъчно наясно, дали и как те са функционирали. Ще трябва да анализираме данните преди да вземем решение. В следобедната сесия правихме сравнение на двата типа гуми, които имаме на разположение. Предстои ни дълга вечер, в която освен анализа на събраните данни ще трябва да помислим върху стратегията за състезанието и за намирането на компромис в настройките между квалификацията и състезанието.“