Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо пръв в последния ден на Рикардо Тормо

Алонсо пръв в последния ден на Рикардо Тормо

41
0

Времето на Фернандо Алонсо остана неподобрено през втората половина на последния ден тестове на пистата Рикардо Тормо. Неговото присъствие, както и това на още двама испанци – Педро се ла Роса и Хайме Алгерсуари – доведе до наплив на зрители на трасето до Валенсия: над 36 000 души са присъствали на днешните тренировки. Ферари пък останаха недостижими и в трите дни, като и съперниците им от други отбори признаха, че F10 изглежда е доста бърз автомобил.

Независимо от времената и класиранията всички са предпазливи в очакванията си, като се има предвид, че това бяха едва първите предсезонни изпитания. До края на февруари предстоят още три теста и болидите ще претърпят доста промени до първия старт в Бахрейн. Другият основен фактор са количествата гориво, а от Мерцедес вече обясниха какви грижи създава това в реални условия.

– С пълен резервоар вчера (вторник) не бяхме твърде зле, но темпото малко падна [с малко гориво] и имаше влошаване на управлението и баланса. Но това ще го оправим за следващите тренировки на Херес. Знаем какъв е проблемът. И другите отбори обаче ще напреднат, така че сме внимателни [в прогнозите] – заяви шефът на отбора Рос Браун в интервю за ВВС.

Денят на Михаел Шумахер пък приключи по-рано от предвиденото заради хидравличен теч. Въпреки това германецът заяви, че е доволен от постигнатото, макар да не очаква да започне да печели състезания. Междувременно и той изпробва новия вариант на каски на Шуберт преди да се върне към познатия червен вариант.

Трима от седемте пилоти успяха да подобрят времената си следобед – Дженсън Бътън (Макларън), Витали Петров (Рено) и Нико Хюлкенберг (Уилямс), като руснакът изпревари в подреждането немския си колега.

Времената от третия ден на Рикардо Тормо:

1. Алонсо Ферари 1:11.470

2. Де ла Роса BMW Заубер 1:12.094

3. Шумахер Мерцедес 1:12.438

4. Алгерсуари Торо Росо 1:12.576

5. Бътън Макларън 1:12.951

6. Петров Рено 1:13.097

7. Хюлкенберг Уилямс 1:13.669