Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Правим крачки напред, но останалите вършат същото и разликата е непроменена

Алонсо: Правим крачки напред, но останалите вършат същото и разликата е непроменена

28
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не бе изненадан от факта, че Ред Бул бяха най-бързи в първите тренировки за Гран при на САЩ и изрази внимателен оптимизъм за собственото си представяне.

Испанецът изпробва поредните нови елементи за Ферари-то си, но и той, и техническият директор Пат Фрай заявиха, че трябва да анализират събраните данни преди да могат да кажат дали ще продължат уикенда с тях.

Ред Бул са с най-добрата кола в последните няколко надпревари и затова резултатите от тренировките са логични. Знаем какви са нашите силни страни – екипна работа и издръжливост, така че ще се възползваме максимално от тях в битката. Новостите, които имаме тук, изглежда работят. Доволен съм, но истината е, че докато ние правим малки крачки напред във всеки старт, останалите вършат същото и разликата се оказва непроменена. Дали ще съм доволен, ако отново съм трети в събота следобед? Разбира се, но не можем да сме сигурни какво ще стане в събота. Пистата? Хубава изненада, въпреки че имахме представа какво да очакваме благодарение на симулатора. Сериозно предизвикателство е, особено първи сектор. Асфалтът е много гладък и ми напомня на Портимао в Португалия. Ако завали, усещането ще е като че ли караме по стъкло – разясни испанецът.

Ферари изпълниха цялата си предварително начертана програма. Пат Фрай заяви, че трябва още да се трудят по гумите и влизането им в оптимален работен прозорец. Резултатите от тестовете на последните аерокомпоненти пък били окуражаващи.

Фелипе Маса от своя страна коментира, че е изкарал възможно най-много време на пистата, за да я научи.

Не помня да съм карал някога на трасе с толкова малко сцепление! Нещата се подобриха и това ни даде повече увереност. Конфигурацията много ми харесва. Ще е важно и да се справим с гумите, особено за квалификацията – каза още бразилецът.