Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо пред Фетел във втората тренировка във Валенсия

Алонсо пред Фетел във втората тренировка във Валенсия

31
0

Испанецът Фернандо Алонсо даде най-добро време във втората свободна тренировка във Валенсия, като по този начин хвърли в екстаз местната публика, подкрепяща го през цялото време. При чудесни атмосферни условия, (температурата на въздуха бе 25 градуса, а тази на асфалта-44) пилотът на Ферари успя да изпревари пилотите на Ред Бул Себастиян Фетел и Марк Уебър, които завършиха на втора и трета позиция.

Първенецът от първата сесия Нико Розберг от екипа на Мерцедес остана четвърти, а след него се наредиха Хамилтън (Макларън), Кубица (Рено), Маса (Ферари) и Сутил (Форс Индия). Десетката се допълни от Дженсън Бътън от отбора на Макларън и Рубенс Барикело с Уилямс.

Както и през първата тренировка, така и тази сесия не мина без червени знамена. Точно половин час след началото Фелипе Маса се завъртя на четвърти завой и колата му изгасна по средата на пистата. Това доведе до загуба от почти 30 минути за бразилеца, който все пак успя да направи няколко обиколки преди края на предвиденото време.

Проблеми имаше и за Виталий Петров от екипа на Рено, който подобно на Маса се завъртя, но успя сравнително бързо да овладее колата си и да продължи с тренировките. Като цяло трасето продължаваше да бъде доста прашно и това създаваше доста проблеми за пилотите, които изпитваха сериозни проблеми с поведението на гумите си.

Подобна бе картината и за 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер, за когото това ще бъде дебют на трасето във Валенсия. Германецът завърши едва 11-ти, а в края на втората тренировка успя да съсипе и един от комплектите си с по-меки гуми, предоставени от Бриджстоун, след като изпусна точката на спиране на 17-и завой.

Все още е трудно да се каже какво е съотношението на силите, защото отборите правеха изпитания с различни количества гориво. Сигурно е че Ред Бул ще бъдат значително по-силни в представянето си от миналата година, когато пилотите на Браун доминираха и Рубенс Барикело постигна своята първа победа за екипа на Рос Браун.

Третата свободна тренировка започва утре сутринта в 10 ч. българско време, а квалификацията ще започне в 15 ч.