Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо предпочете повече гориво

Алонсо предпочете повече гориво

58
0

С повече гориво в автомобила си предпочете да излезе Фернандо Алонсо в последната част на квалификацията на пистата Силвърстоун. Двукратният световен шампион стигна топ 10 и след това реши, че този вариант го устройва повече, отколкото да сипе малко бензин и утре да загуби позиции в надпреварата заради ранен пит за дозареждане.

– Според мен е възможно да вземем точки в състезанието, но трябва да се надяваме стратегията да излезе. Мисля, че най-важният фактор за утре ще е справянето с гумите, тъй като Силвърстоун е особено взискателно към тях трасе. Затова е необходимо да ги пазим, особено по-мекия тип в дълги серии – коментира испанецът.

Съекипникът му Нелсиньо Пикет отново не прескочи втората част на тренировката за място на грида и остана 14-и. Бразилският пилот подобри реглажите си в последната свободна сесия. Следобед обаче усетил нещо ненаред в задната част на автомобила, заради което се отказа от последната си бърза обиколка.

Директорът на инженерния отдел Пат Саймъндс потвърди доброто поведение на колите, но допълни, че тимът на Рено е останал далеч от очакванията си.