Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо претърпя операция на горната челюст, скоро ще възобнови тренировките си

Алонсо претърпя операция на горната челюст, скоро ще възобнови тренировките си

1742
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Рено

Фернандо Алонсо претърпя операция на горната челюст, съобщиха от тима му Алпин. При прегледите след вчерашния му инцидент е била открита фрактура, която лекарите са третирали и са доволни от резултата. Двукратният световен шампион ще остане в болница под наблюдение в продължение на 48 часа.

„След няколко дни пълна почивка Фернандо ще може постепенно да възобнови тренировките си. Очакваме да е във форма да се заеме с подготовката за сезона“, се допълва в изявлението.

Първоначално се смяташе, че двукратният световен шампион е бил ударен от кола, но сега се твърди, че е паднал от велосипеда си при рязко спиране. Това е станало при опит на Алонсо да избегне удар с автомобил. Не се знае причината, довела до тази ситуация.

Според някои информации инцидентът е станал на кръгово кръстовище в квартала на Лугано Виганело, близо до дома на Алонсо. Той е бил откаран веднага в близка болница, където са направени първите прегледи. При падането от колелото лицето му се е блъснало в асфалта. Диагнозата е била забавена от подуване на челюстта. Заедно с пилота в болницата е приятелката му Линда Морсели, която съобщавала на семейството му какво се случва.

Алонсо живее в Лугано от 2010 г. Преди това също имаше дом в Швейцария, но в Мон-сюр-Роле. Испанският пилот се премести докато бе пилот на Ферари, за да е по-близо до базата на Скудерията в Маранело.