Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо в болница след удар от кола по време на тренировка с...

Алонсо в болница след удар от кола по време на тренировка с велосипед

2892
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Рено

Фернандо Алонсо е приет в болница, след като е бил ударен от кола по време на тренировка с велосипед, съобщи италианският вестник Гадзето дело Спорт. Двукратният световен шампион във Формула 1 е карал колело по път близо до Лугано в Швейцария. Веднага е бил откаран до местно лечебно заведение. Според изданието е възможно испанският пилот да има някакви травми вследствие на удара. Все още не е ясно каква точно е ситуацията.

Колоезденето е един от любимите спортове на Алонсо извън автомобилните дисциплини. Той често кара велосипед като част от тренировките си.

Малко след публикуването на информацията за инцидента от Алпин потвърдиха станалото.

„Алпин F1 Тийм може да потвърди, че Фернандо Алонсо е бил въвлечен в пътен инцидент, докато е карал велосипед в Швейцария. Фернандо е в съзнание, добре е и чака допълнителни медицински прегледи утре сутрин. Алпин F1 Тийм няма да прави повече изявления. Последваща информация ще бъде дадена утре“, се казва в изявлението.

Алонсо трябва да се завърне във Формула 1 този сезон след двегодишно отсъствие. Той започна да работи с тима на Рено/Алпин още от 2020-та по подготовката за състезателната 2021 година.