Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Приоритетът е да се спечелят точки

Алонсо: Приоритетът е да се спечелят точки

37
0

След като наказанието на Рено бе заменено вчера с глоба, екипът обяви очакванията си за предстоящата Гран при на Европа този уикенд. Фернандо Алонсо отново изрази реалистични нагласи и увереност, че може да е бърз във втората си домашна надпревара за сезона.

– Представянето ни в Унгария бе окуражаващо, тъй като автомобилът бе бърз и успяхме да спечелим полпозишън, макар това да бе известна изненада. Отпадането от надпреварата бе разочароващо, но гледам на нещата от светлата страна, тъй като според мен болидът може да е достатъчно добър и във Валенсия – обясни двукратният световен шампион. – Да се състезаваш у дома винаги е специално, а Валенсия е прекрасен град и чудесно място за надпреварата. Винаги съм харесвал стартовете на улични трасета, тъй като имат особена атмосфера и целият град се включва в тях. Освен това този кръг е у дома и знам, че ще имам невероятна подкрепа от хората, които искам да зарадвам с добър резултат. Бих се радвал да се боря за подиум, но основният приоритет този уикенд е да се спечелят точки.

Увереността му бе подкрепена и от техническия шеф на тима Пат Саймъндс – той също е убеден, че колата може да е конкурентноспособна този уикенд.

– Като всяка улична писта и тази възнаграждава смелите и можещи пилоти, какъвто без съмнение е Фернандо – заяви той.

Новият състезател в отбора Ромен Грожан от своя страна пък бе категоричен, че ще направи всичко по силите си, за да се представи добре. За него е особено важно, че ще кара във френски отбор – това прави дебюта му още по-специален. Младият пилот вече се е състезавал на пистата във Валенсия миналата година в GP2, което ще му е от полза.