Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо призовава Ферари към спокойствие и концентрация

Алонсо призовава Ферари към спокойствие и концентрация

48
0

Фернандо Алонсо пристигна в Австралия директно след победата си в Гран при на Бахрейн. Двукратният световен шампион предпочете да си спести пътуването до Европа и използва паузата да си почине преди последователните надпревари в Австралия и Малайзия. Независимо от ваканцията си обаче, испанецът остана в контакт с отбора си Ферари.

– Знам, че в Маранело работиха упорито, за да сме готови за състезанието. Двойният успех на Сахир ни даде увереност и бе прекрасен резултат от усилията ни през зимата. Но не можем да приемаме нищо за даденост. Трябва да останем здраво стъпили на земята, да запазим спокойствие и да се концентрираме. За мен нищо не се е променило: има четири отбора и осем пилоти, които могат да се борят за победа, така че е нужно да дадем всичко от себе си, за да останем най-отпред – категоричен е Алонсо.

Фернандо харесва Албърт парк, макар да признава, че изпреварванията не са лесни и като на всички улични трасета (каквото е и австралийското отчасти) резултатът от квалификацията е много важен. Атмосферата също му допада много, тъй като домакините са запалени и преживяването в Мелбърн е едно от най-хубавите през сезона.

– Според мен мнозина направиха доста разгорещени коментари веднага след надпреварата в Бахрейн. Вярно е, че състезанието на Сахир не бе особено впечатляващо, но е прекалено рано да се говори за промяна на правилата. Необходимо е да изчакаме, за да видим как ще са нещата на други трасето, да не се реагира прекалено емоционално. Едно от нещата, които объркват феновете, са непрекъснатите промени в правилата – откровен е испанецът.