Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо пропуска теста на Херес, Маса и Де ла Роса ще карат...

Алонсо пропуска теста на Херес, Маса и Де ла Роса ще карат новия болид там

63
0
Педро де ра Роса

Фернандо Алонсо ще пропусне първия предсезонен тест от подготовката на Ферари за тазгодишния шампионат във Формула 1.

Пръв на новата кола на Скудерията ще се качи Фелипе Маса. Той започва работата с автомобила на 5 февруари на пистата Херес в Испания, където са първите изпитания на отборите от Гран при. Бразилецът ще кара три дни (до 7 февруари), след което зад волана ще седне най-новият пилот в редиците на тима – Педро де ла Роса. За испанеца това ще е дебют с автомобил на Ферари.

Алонсо междувременно ще продължи физическата си подготовка. Той ще изпробва последното творение на техническия екип от Маранело за първи път на 19 февруари. Тогава стартира вторият тест на екипите от F1, който вече ще е на пистата Каталуния до Барселона. Фернандо ще е зад волана три дни, а Фелипе – един. В последните проби – от 28 февруари до 3 март (на същото трасе) двамата отново ще работят заедно – всеки по два дни. Така в крайна сметка Маса ще има шест дни тестове с новия болид, а Алонсо – пет.

Междувременно Де ла Роса е в базата в Маранело, където му бяха взети мерки за седалка и се запознава с екипа. Заедно с инженерите той уточнява програмата си за симулатора. Денят му на писта с автомобила трябва да даде на Педро усещане за колата преди да се фокусира върху другата си работа. Една от целите на Де ла Роса ще е усъвършенстване на симулационните програми и за целта от Ферари са решили, че е по-добре да изкара поне известно време, управлявайки истинската кола, за да се подобри връзката между виртуален и реален опит.

Ферари съобщиха също така, че в сряда за първи път са запалили двигателя на автомобила си за 2013 г.