Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Рено ще са пак първи във Франция

Алонсо: Рено ще са пак първи във Франция

28
0

Рено ще се върне на върха във Франция, твърди световният шампион Фернандо Алонсо след петото си място на Индианаполис. За първи път от 15 старта испанецът не завърши на подиума.
###
Рено ще се върне на върха във Франция, твърди световният шампион Фернандо Алонсо след петото си място на Индианаполис вчера. За първи път от 15 старта испанецът не завърши на подиума, докато съотборникът му Джанкарло Фисикела стана трети. Това е най-лошият резултат на Алонсо от Гран при на Унгария миналия сезон, когато финишира 11-ти, но пък за сметка на това за първи път завършва състезанието в САЩ от петте си участия там.
От началото на сезона бяхме наясно, че това ще е най-трудното състезание за нас и получихме пълно потвърждение – заяви Фернандо. – Но трето и пето място е добър резултат за Рено, а и през втората половина на сезона ще се представим далеч по-добре. На Инди на практика не бе възможно да се борим с Ферари. След като Фисикела ме изпревари, опитвах само да запазя дистанцията. Беше трудно състезание, но четирите точки са най-добрият резултат от досегашните ми участия.
Джанкарло Фисикела също бе доволен от постигнатото. Според италианеца мястото му на подиума е бил максимумът, на който са можели да се надяват Рено.
Надпреварата въобще не бе лесна, особено в началото. След като изпреварих Фернандо вече установих равномерно темпо, но пилотите пред мен вървяха далеч по-добре – призна Фисикела.