Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо решил какво ще прави през 2021 г.

Алонсо решил какво ще прави през 2021 г.

3161
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Тойота

Фернандо Алонсо е решил какво ще прави през 2021 г. Двукратният световен шампион в Гран при не разкри подробности пред испанския вестник Ел Мундо, но намекна, че не става дума за връщане във Формула 1.

„Вече съм кажи-речи наясно какво ще правя през 2021 г.”, каза Алонсо.

„Надявам се и вие да разберете скоро, но в момента не мога да разкрия повече. Винаги съм казвал, че през 2021-ва може да се върна в F1, защото ще има нови правила, колите вероятно ще са по-балансирани и искам да тествам сам себе си. Отлагането на техническия регламент е лошо, но разбираемо, защото в настоящата ситуация е невъзможно да се работи по нови болиди.”

Пълен сезон в Индикар също не влиза в плановете на Алонсо.

„Това би изисквало продължителна подготовка. Едното участие в Инди 500 отнема толкова време, че не ми се и мисли колко усилия са нужни за цял сезон”, допълни испанецът.

„Обичам духа на Дакар. Споделих уникални моменти с пилоти, механици, журналисти. По средата на пустинята няма хотели, тоалетни, много други неща, с които си свикнал по принцип по състезанията. Надявам се някой ден да се върна, имам няколко години да го сторя. Карлос [Сайнц] го спечели тази година на 57 години. Дано като отида пак да съм по-конкурентоспособен и да се боря за победата.”

 

View this post on Instagram

 

Ganas de verte @circuitomuseofa ?.

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on