Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: С Астън Мартин се разбрахме за ден-два след Япония. Всичко беше...

Алонсо: С Астън Мартин се разбрахме за ден-два след Япония. Всичко беше далеч по-просто, отколкото изглежда

1439
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Виктор Алекян

Фернандо Алонсо отказа да коментира въпрос относно това дали е разговарял с Ред Бул и Мерцедес преди да преподпише с Астън Мартин. Двукратният световен шампион сложи край на слуховете за бъдещето си, след като постигна ново споразумение с отбора от Силвърстоун.

„Сега вече няма смисъл да се говори, защото съм с Астън [Мартин] и бих искал да говоря само за Астън. Както споменах и миналата седмица, някакви разговори имаше с всички – нормално е. Но това бяха само лежерни дискусии“, заяви Алонсо

„Аз просто се уверих какви са целите и амбициите на отбора за следващите няколко години. В крайна сметка съм много доволен от решението си. За мен е огромна гордост да представлявам Астън Мартин и през следващите години. Започнахме общото си пътешествие миналия сезон и продължаваме да работим заедно. Невероятно горд и щастлив съм от общия ни труд. Да видим какво ще постигнем по-нататък.“

„Новите правила за 2026 г. ще са възможност за всички да променят съотношението на силите. Ние очевидно ще сме с Хонда и ще сме единственият отбор със задвижваща система на Хонда. Това е ситуация, която е различна от тази да си изцяло клиентски отбор, както сме сега с Мерцедес. Надявам се и там да има известно подобрение. Освен това смятам, че ще имаме някакви възможности и с Арамко и биогоривата. Самият ни отбор става все по-добър – имаме нов завод, целият кампус е нов. Новия аеродинамичен тунел трябва да заработи през лятото. Много неща се случват и превръщат отбора в наистина силен екип в бъдеще и аз искам да съм част от това“, допълни Алонсо.

Испанецът заяви, че за него най-важното нещо не е било да обяви плановете си възможно най-рано

„След Япония седнахме заедно, стигнахме до съответните изводи. Споразумението бе постигнато за ден-два. Всичко беше много, много просто. И след като се разбрахме, обявихме договорката си. Всичко беше далеч по-просто, отколкото изглежда отстрани. Имаше множество слухове. Много неща се случваха в различни отбори с различни пилоти. Имаше срокове тук или там. Ние останахме лоялни едни на други, спазихме думата си“, каза още Алонсо.