Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо с поздравления за Маса и съжаление за липсата на достатъчно дъжд

Алонсо с поздравления за Маса и съжаление за липсата на достатъчно дъжд

58
0
2013,Бразилия,Ферари,Фернандо Алонсо

Въпреки че отборът на Ферари не успя да спечели второто място при конструкторите след третото място на Фернандо Алонсо в Бразилия, испанецът изглеждаше щастлив след края на надпреварата на пистата Интерлагос. Най-малкото защото Скудерията в Южна Америка отново бе втора сила след шампионите от Ред Бул. Испанецът завърши трети, след като пропусна пред себе си само Себастиян Фетел и Марк Уебър.

„Състезанието бе трудно за всички нас, но за съжаление сериозният дъжд така и не дойде“, заяви Алонсо след края на надпреварата. Испанецът на два пъти трябваше да позволи на своя приятел Марк Уебър да го изпревари, след като изглежда австралиецът бе доста по-бърз. „Мисля, че на мокро щяхме да сме значително по-конкурентоспособни. Изглеждаше, че всеки момент ще завали сериозно, но в крайна сметка нищо не се случи. Съжалявам за това, но все пак успяхме да завършим сезона на подиума.“

Това бе първото качване на стълбичката на победителите за испанеца от Гран при на Сингапур.

„За съжаление Фелипе получи наказание заради пресичането на линията, ограничаваща питлейна. Можеше да спечелим второто място при конструкторите и той да се качи на подиума, който изглеждаше доста близо.

Когато го видях зад мен си помислих, че ако се качи на подиума, това ще е чудесно за него. Съжалявам за него в това състезание, но изминалите четири съвместни години бяха прекрасни. Той бе чудесен колега и сериозен конкурент. Освен това и личен мой приятел. Прекарали сме заедно доста време и ще се виждаме и през следващата година, макар че тогава той ще носи различни цветове.

Надяваме се през следващата година да стартираме в различна посока с новите агрегати. Вече се радвам на предстоящото предизвикателство.“