Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: С всяка обиколка научаваме нещо ново

Алонсо: С всяка обиколка научаваме нещо ново

36
0
Фернандо Алонсо

Всяка обиколка е ценна по време на предсезонните тестове, за да могат екипите да съберат повече информация за автомобилите си за 2014 г., обясни пилотът на Ферари Фернандо Алонсо.

Испанецът навъртя общо 64 обиколки във вчерашния първи ден от вторите изпитания преди началото на сезона. Единственият му проблем бе теч на масло, заради който спря на пистата в началото на тренировката, но всичко бе поправено бързо.

Скудерията продължи програмата си от Херес с проверка на всички елементи от задвижващата система. След това екипът от Маранело събираше информация за аеродинамиката на колата. Ферари изпробваха и различни настройки на системата brake-by-wire с цел да подобрят баланса на автомобила.

Приятно е да караш отново, особено когато имаш повече отправни точки в сравнение с предишния път, което означава, че имаш по-добър усет към колата. Също така сме на писта с нормални температури, където е по-лесно да се разбере поведението на гумите. Намираме се във фаза, в която откриваме неща и с всяка обиколка научаваме нещо ново. За всеки (отбор) все още има много работа за вършене, за да се подготви както трябва за Мелбърн, така че е важно да извлечем максималното от всеки ден, който имаме на разположение – коментира Алонсо.

Вчера испанецът записа второ най-добро време – 1:37.879. Днес той отново е на пистата зад волана на F14 T.