Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Състезанието ми при всички случаи бе повлияно от Фетел

Алонсо: Състезанието ми при всички случаи бе повлияно от Фетел

33
0
Фернандо Алонсо

Макар и доста пестелив в изказа си, Фернандо Алонсо бе категоричен, че карането на Себастиан Фетел е увредило неговото представяне в днешния ден в Гран при на Италия, и то без да е имало нужда от подобно поведение.

Не само самият инцидент, но и карането му 10 обиколки преди това – описа ситуацията Алонсо веднага след финала. – Да имаш кола, която е една секунда по-бавна и да караш по този начин… Що се отнася до самия инцидент, разбира се, че повлия – под, крила детайли, гуми, всичко се разстрои.

Испанецът заяви още, че в края на краищата в днешния ден наистина е имал шанс, но вчера е било точно обратното и за жалост вместо на полпозишън се класира десети:

– Стартирах добре и взех две позиции, после в първите две обиколки още две и когато в началото бях шести, вече разчитахме, че може да вземем добър резултат. Подиумът е повече, отколкото очаквахме, но след като не можеш да спечелиш победата, това е втората цел.

Алонсо отново повтори, че Ферари са имали реално най-бързата кола през този уикенд или поне най-бързите са били те и Макларън, но тази писта е много специална и не бива да се ползва за база за съотношението на силите. Макларън спечелиха три поредни победи в последните три старта и логично сега най-големият му съперник да е Люис Хамилтън, но Алонсо отново повтори и това колко бързо се променя всичко в рамките на всяко състезание и при всички случаи Ферари трябва да напредне, ако иска крайния успех.