Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Състезанието се разви доста нещастно за нас

Алонсо: Състезанието се разви доста нещастно за нас

37
0
2013,Малайзия,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо напусна Гран при на Малайзия след направена едва една обиколка. В началото на втората испанеца направи новобранска грешка, след като в началото на състезанието се удари в болида на Себастиян Фетел. Вместо обаче да се прибере в бокса, за да смени носа си, той реши да остане на пистата, където високата скорост оказа сериозно напрежение върху предното му крило, което така или иначе бе повредено.

Предното крило обаче се откъсна и колата му се запъти неконтролируемо към зоната за сигурност.

„Днешното състезание за нещастие се разви доста неприятно за нас“, обясни Алонсо. „Успях да стартирам добре, но после във втория завой се ударих в колата на Фетел. Беше изненада за мен, не знам с каква скорост той е карал там (интересното е, че Алонсо не търси вината в себе си – б.а.). Въпреки повредата колата не изглеждаше зле и увредена и затова решихме да продължим напред (което както се оказа е грешното решение – б.а.). Ако бях влязъл в бокса и после да направя спиране отново в петата или шестата обиколка, тогава със сигурност щяхме да загубим шанса да се борим за място на подиума или въобще в челото.

Лесно е да се критикува подобно решение, но в този момент то изглеждаше правилното. Със сигурност не е приятно да отпаднеш, но смятам че можехме да се борим с Ред Бул. Условията обаче се оказаха неудачни.

Въпреки взетите решения, малшансът със сигурност изигра важна роля. Помислете колко излизания извън пистата в Австралия останаха ненаказани.

Ясно е, че трябва да се концентрираме върху следващите състезания в Китай и Бахрейн, където се надяваме да свършим по-добра работа, отколкото през миналата година. Трябва да започнем състезанията в Европа с максимално възможния брой точки.“