Начало Избрани Алонсо се надява да няма дъжд в остатъка от уикенда на Хунароринг

Алонсо се надява да няма дъжд в остатъка от уикенда на Хунароринг

630
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо се надява да няма дъжд в остатъка от уикенда на Хунгароринг. Пилотът на Астън Мартин призна, че е по-доволен от скоростта на своя болид на суха писта. Испанецът също така иска да избегне всички рискове, които се появяват при евентуални валежи по време на квалификацията или състезанието.

Алонсо даде пето време в първата свободна тренировка на пистата „Хунгароринг“. Испанецът направи няколко обиколки на наводненото трасе, след което се прибра в бокса и да не предприема излишни рискове

Алонсо остана осми във втората тренировъчна сесия в Унгария, която се проведе при напълно суха писта. Състезателят на Астън Мартин бе сравнително доволен от темпото си в дълга серия с обиколки и дори се надява Астън Мартин да е вторият по сила отбор в неделя. Алонсо също така се надява да няма повече валежи в остатъка от рейс уикенда в Унгария.

„Очевидно вчерашният ден беше компромисен, тъй като FP1 беше мокра, заради което всички имаха по-малко време да настроят автомобила“, сподели Алонсо. „За щастие условията в FP2 значително се подобриха. Това позволи да работим повече по автомобила и да направим доста обиколки.“

„Предпочитам сухите [условия], тъй като обикновено при мокри условия има голям риск заради гумите и условията на пистата. При сухо време обикновено получавате позицията, която заслужавате. Като цяло съм доста доволен от вчерашния ден. Нека да видим какво можем да направим в квалификацията“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл даде трето време в първата свободна тренировка за Гран при на Унгария. Канадецът остана 12-ти след края на следобедната петъчна сесия, но направи цели 33 обиколки и събра доста информация

„Бяхме ограничени в FP1, тъй като записахме само около 10 обиколки заради проливните дъждове. После FP2 стана по-натоварена заради няколкото различни програми, които трябваше да се проведат с АМR23“, каза Строл.

„За щастие нямаше дъжд в следобедната сесия. Това ни позволи да направим добър брой обиколки, като изпълнихме голяма част от програмата си. Все още има няколко промени, които можем да направим преди квалификацията. Сега ще работим върху наученото и ще очакваме остатъка от състезателния уикенд“, допълни пилотът на Астън Мартин.