Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се надява на класиране в топ 4 утре, Маса смята, че...

Алонсо се надява на класиране в топ 4 утре, Маса смята, че подиумът е възможен

38
0
Фернандо Алонсо

Очаквано се разви квалификацията за Гран при на Унгария за тима на Ферари. Фернандо Алонсо даде шесто, а Фелипе Маса – седмо време на пистата Хунгароринг днес, след което и двамата пилоти заявиха, че това съвсем не ги учудва.

Поне осем коли – тези на Макларън, Форс Индия, Ред Бул и Лотус – вървяха със страхотно темпо и поради тази причина дори само достигането на Q3 бе трудна задача – обясни испанецът. – Ние се справихме с нея, като освен това малко подобрихме управлението за последната част с някои промени в налягането на гумите и предното крило. Вятърът бе по-силен в сравнение със сутринта и според мен изненада всички. Като цяло шестото място е очакван резултат. А и утре има шанс да вали и това може да промени всичко. Надяваме се на класиране в топ 4 или 5, като целта ни е да покрием съперниците, които са най-близо в генералното класиране при пилотите – допълни двукратният шампион.

Маса призна, че не е успял да направи възможно най-добра обиколка, което е видно от факта, че бе по-бърз във втория квалификационен сегмент спрямо третия.

Изведнъж имах по-малко прилепяне, задната част бе нестабилна и сега трябва да разберем защо. Утре е нужно да сме готови да се възползваме от всяка възникнала ситуация. Състезанието ще е дълго, да изчакаме да видим как ще се развие. Но ще проучим всички данни, тъй като според мен все още имаме шанс да се борим за подиум, макар опонентите ни да са наистина силни. Хунгароринг е сцена на няколко важни момента в кариерата ми: разочарованието от 2008 г., когато сигурна победа ми бе отнета заради повреда на двигател, инцидентът ми година по-късно. Много хора тук са ми близки и продължават да ме поддържат, така че искам да им нещо, с което да се гордеят – коментира бразилецът.