Начало Избрани Aлонсо се надява на повече късмет във Великобритания

Aлонсо се надява на повече късмет във Великобритания

543
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо се надява на повече късмет в предстоящия уикенд във Великобритания. Пилотът на Алпин има отлични спомени от легендарното британско трасе. Испанецът записа два успеха на Силвърстоун, спечелени през 2006 и 2011 г. Първият от тях бе във втория му шампионски сезон, когато караше за тогавашния тим на Рено. В допълнение той има три полпозишъна на Силвърстоун и други четири качвания на подиума.

Алонсо е само на 2 пункта от това да има общо 2000 спечели точки в F1. Миналият уикенд в Канада той потегли от втора позиция, което се случи за пръв път от 2012 г. В допълнение това бе първо класиране в челната редица за френския екип от Гран при на Монако през 2010 г.

„Силвърстоун е класическо състезание в календара. Тук имам множество подиуми, полпозишъни и победи. Това е истинска писта за състезатели. Тя често предоставя добри възможности за добри състезания. Обикновено времето е много непредсказуемо. Понякога има много горещи летни дни, а друг път проливни дъждове и ветрове, които могат да бъдат доста силни на пистата. Каквото и да е времето, сигурен съм, че уикендът ще бъде доста забавен“, сподели Алонсо.

„Досега сезон 2022 беше смесен за мен. Изглежда, че постоянно сме в челната десетка. В някои случаи дори сме малко по-нагоре, особено по отношение на темпото в една обиколка. Въпреки това изглежда, че досега през 2022 г. сме имали много лош късмет. Имахме проблеми с надеждността. Също така бяхме замесени в лоши непланирани инциденти и автомобили за сигурност. Предстои ни още много работа. Видяхме, че потенциалът на Алпин е налице. Очаквам с нетърпение да видя как ще се справим през следващите европейски състезания.“

Съотборникът на Алонсо Естебан Окон също много харесва пистата Силвърстоун. Французинът направи второ си появяване в F1 през сезон 2016, когато кара в първата свободна тренировка болид на Рено.

Пилотът на Алпин винаги е завършвал в зоната на точките на пистата Силвърстоун. Най-добрият му резултат е шесто място през сезон 2020.

„Напуснахме Канада с чувство на гордост, след като спечелихме добри точки в състезанието. Разполагахме с автомобил, с който можехме да спечелим двойно повече точки. Целта ни беше да променим съотношението на силите в борбата за четвъртото място в шампионата при конструкторите. Направихме точно това. Сега очакваме следващия кръг с цел да се борим за по-предно класиране“, каза Окон.

„Внасохме някои подобрения в Силвърстоун. Надявам да имаме добри резултати през следващите няколко седмици. От моя страна използвах кратката пауза, за да се възстановя от напрегнатия двоен рейс уикенд. Най-вече да се подготвях за следващите състезания в Силвърстоун и Ред Бул. Тази седмица бях във фабриката в Енстън където заедно с инженерите анализирахме последното състезание и се подготвяхме в симулатора. Чувствам, че целият отбор очаква с нетърпение Силвърстоун. Това е едно от двете ни домашни състезания.“

Главният технически директор на екипа Пат Фрай също коментира предстоящата Гран при на Великобритания.

„Силвърстоун е фантастична писта за Формула 1, тъй като повечето от прочутите завои като Копс, Маготс и Бекетс се преминават с висока скорост. Това е вълнуващо както за пилотите, така и за зрителите. В първите състезания от сезона A522 се представяше по-добре в завоите с по-висока скорост в сравнение с тези с по-ниска. Разработките, които въвеждаме, помогнаха да се направи някакъв баланс. Основната въпросителна в Силвърстоун е времето. Независимо дали е дъждовно или сухо, ние сме способни да бъдем конкурентоспособни. Всички в Енстън работиха изключително усилено, за да изготвят и доставят навреме за това състезание достатъчно голям пакет за модернизация, включващ нов под и горна част на шасито. Екипът положи големи усилия, за да подготви този ъпгрейд. Тяхната заслуга е, че поддържат интензивния план за обновяване на автомобила досега през сезон 2022 в F1.“

Алпин обяви стартирането на програмата Rac(H)er. Тя има за цел да увеличи представителството на жените, работещи във всички сектори на френската компания.